Αισθητική οδοντιατρική

Λεύκανση δοντιών

Με την λεύκανση επιτυγχάνεται ένα χαμόγελο λαμπερό, που αποπνέει υγεία και καθαριότητα, προσδίδει αυτοπεποίθηση και νεανικότητα με πολύ μικρό κόστος σε σύγκριση με τους άλλους τομείς της αισθητικής ιατρικής. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της είναι να έχουμε ένα υγιές περιοδόντιο και δόντια χωρίς τερηδόνα. Γι αυτό και πάντα προηγείται ένας καθαρισμός δοντιών ή και θεραπεία ουλίτιδας και αποκατάσταση των τερηδονισμένων δοντιών όπου και όταν χρειάζεται.

Η λεύκανση μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους :

Α.  Λεύκανση στο ιατρείο:
Είναι η τεχνική λεύκανσης που πραγματοποιείται από τον οδοντίατρο στο οδοντιατρείο και ολοκληρώνεται σε 1-3 συνεδρίες ανάλογα το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα και το αρχικό χρώμα των δοντιών. Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που θέλουμε γρήγορα ένα λευκό χαμόγελο. Αρχικά τα ούλα απομονώνονται ώστε το λευκαντικό να μην έρθει σε επαφή με αυτά και έπειτα τοποθετείται ο λευκαντικός παράγοντας (ζελέ) πάνω στα δόντια όπου και αφήνεται να ενεργήσει 15 με 30 λεπτά στην κάθε γνάθο ανάλογα με το υλικό.

Τα θετικά της λεύκανσης στο οδοντιατρείο:

1. Είναι μέθοδος γρήγορη και ανώδυνη κατά την εφαρμογή της
2. Η τεχνική αυτή δίνει τη δυνατότητα στον οδοντίατρο να ελέγχει εξολοκλήρου τη διαδικασία της λεύκανσης, χωρίς να εξαρτάται από τη πρακτική που εφαρμόζει ο ασθενής.

Τα αρνητικά της λεύκανσης στο οδοντιατρείο:

1. Είναι περισσότερο επιθετική, καθώς χρησιμοποιούνται υλικά με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε λευκαντικό παράγοντα.

2. Υπάρχει περίπτωση να παρατηρηθεί έντονη ευαισθησία στο κρύο και στο ζεστό για μερικές μέρες, η οποία παρέρχεται. Αν η ευαισθησία δεν σταματήσει μετά από 3-4 μέρες, επικοινωνήστε με τον οδοντίατρο σας για να σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές.

3. Το αποτέλεσμα έχει μικρότερη χρονική διάρκεια

Β) Λεύκανση στο σπίτι :


Είναι η τεχνική λεύκανσης που πραγματοποιείται από τον ασθενή στο σπίτι με ειδικά εξατομικευμένα μασελάκια (νάρθηκες λεύκανσης), ακολουθώντας τις οδηγίες του οδοντιάτρου. Αρχικά ελέγχεται το χρώμα των δοντιών και λαμβάνονται αποτυπώματα για τη δημιουργία των εξατομικευμένων ναρθήκων λεύκανσης. Σε δεύτερο στάδιο ελέγχεται η εφαρμογή τους στο στόμα και δίνεται το λευκαντικό υλικό αφού γίνει ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται .Υπάρχουν αρκετά υλικά στην αγορά σε διαφορετικές περιεκτικότητες λευκαντικού παράγοντα ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Τα θετικά της λεύκανσης στο σπίτι:

1. Είναι λιγότερο επιθετική από τη λεύκανση στο ιατρείο καθώς χρησιμοποιούμε υλικά σε μικρότερη περιεκτικότητα λευκαντικού παράγοντα από αυτά της λεύκανσης στο οδοντιατρείο.
2. Μπορεί να επιμηκυνθεί ο χρόνος εφαρμογής του υλικού αν κριθεί απαραίτητο.
3. Η τεχνική είναι ανώδυνη.
4. Το αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.
5. Για την συντήρηση του αποτελέσματος η διαδικασία μπορεί να επαναλαμβάνεται μελλοντικά με την χρήση των ίδιων ναρθήκων αν δεν έχει αλλάξει η δομή του στόματος και των δοντιών. Τα αρνητικά της λεύκανσης στο σπίτι:
1. Η εφαρμογή του υλικού δεν ελέγχεται από τον οδοντίατρο με αποτέλεσμα, αν ο ασθενής δεν είναι συνεπής, να μην έχουμε σωστή εφαρμογή και κατ’ επέκταση το επιθυμητό αποτέλεσμα.
2. Αν γίνουν κάποιες εργασίες στο στόμα σας μετά τη λεύκανση θα πρέπει να αλλάξετε τους παλαιούς σας νάρθηκες και να κατασκευάσετε καινούριους.

 

 

Γ) Συνδυασμός λεύκανσης στο οδοντιατρείο και στο σπίτι (Deep Bleaching) Η τεχνική αυτή διαδίδεται όλο και περισσότερο, καθώς η λογική της είναι να συνδυάσει τα θετικά στοιχεία των δύο παραπάνω τεχνικών. Αρχικά ο οδοντίατρος θα αξιολογήσει την κατάσταση του στόματός σας και θα πάρει αποτυπώματα, ώστε να δημιουργήσει τα εξατομικευμένα μασελάκια (νάρθηκες λεύκανσης). Σε δεύτερο στάδιο θα εφαρμόσει τη τεχνική λεύκανσης στο ιατρείο και θα σας δώσει τα μασελάκια και το υλικό για την τεχνική λεύκανσης στο σπίτι. Τα θετικά της συνδυαστικής τεχνικής λεύκανσης: Έχει το πιο γρήγορο χρονικά αποτέλεσμα σε σχέση με την εφαρμογή των υλικών. Κατά ένα μέρος η εφαρμογή των υλικών ελέγχεται από τον οδοντίατρο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρκετούς διαφορετικούς συνδυασμούς λευκαντικών υλικών ανάλογα με την περίπτωση. Τα αρνητικά της συνδυαστικής τεχνικής λεύκανσης: Είναι δυνατό να υπάρχει ευαισθησία των δοντιών, καθώς δεν αποφεύγουμε την εφαρμογή υλικών υψηλής περιεκτικότητας. Παρ’ όλ’ αυτά, λόγω του ότι θα ακολουθήσει η λεύκανση στο σπίτι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάπως ασθενέστερα υλικά στο ιατρείο ανάλογα με την περίπτωση, για μικρότερη ευαισθησία.        2.Το κόστος της τεχνικής αυτής είναι υψηλότερο. Είναι η λεύκανση επικίνδυνη για την υγεία των δοντιών; Η σύγχρονη οδοντιατρική απαντά σε αυτή την ερώτηση με ένα βροντερό όχι αρκεί να ακολουθούνται οι κανόνες ασφάλειας και να μην γίνονται υπερβολές. Για κανένα λόγο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνοι σας λευκαντικά υλικά ή καλλυντικά που υπόσχονται ότι λευκαίνουν τα δόντια σας, χωρίς τη συμβουλή του οδοντιάτρου σας.

Κλειστε ένα ραντεβού

Ώρες λειτουργίας
  • Δευτέρα 9:00π.μ.– 9:00μ.μ.
  • Τρίτη 9:00π.μ.– 9:00μ.μ.
  • Πέμπτη 9:00π.μ.– 9:00μ.μ.
  • Παρασκευή 9:00π.μ.– 9:00μ.μ.
  • Σάββατο & Κυριακή Κλειστά
Διεύθυνση
Χάρτης

© 2020 Ηρώ Στεφανάκη. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Developed with ❤ by Solvit I.T. Solutions & Consulting.